pondelok 17. marca 2014

Tak trochu zdravo..

Už dlhší čas "fičím" na zdravej strave..
Nič vyprážané, žiadne sladké vodičky, žiadne zohrievanie v mikrovlnke, vyhýbam sa aspartámu, sacharínu, glukózovo-fruktózovému sirupu, palmovému tuku a najnovšie sa snažím jesť potraviny bez lepku.. Čo nie je vždy najľahšie, keďže cestoviny a čerstvé voňavé pečivo zbožňujem.. Ale ich snažím sa nahrádzať bezlepkovými produktami, ale nie vždy to ide, hlavne keď sa stravujem v práci a som lenivá si navariť obed:)
Študovanie zloženia skoro každého výrobku nie síce je veľká zábava, keď idem kupovať potraviny tak každý kto je so mnou pretáča očami a frfle že vystojí dieru v zemi, ale potom som im dobrá keď sa chcú poradiť čo je zdravé a čo nie:)
Takto sa postupne dozvedám čo som kedysi jedla a čo som si aj myslela že je zdravé, tak vôbec nebolo (müsli tyčinky s jogurtovou polevou, raňajkové cereálie..).
Takže jem zeleninu s kuracím alebo morčacím mäsom, tučné ryby (tuniak, losos), ovocie, bezlepkové pečivo, horkú čokoládu, pijem čistú prefiltrovanú vodu, zelené a bylinkové čaje, zelený jačmeň a doma robené džúsy.
Pred operáciou kolena (asi ju spomínam v každom poste, ale dosť to zasiahlo do mojej zabehanej rutiny a ešte stále nie som tam kde som bola pred operáciou) som aj cvičila 2-3x týždenne v našej mini posilke v pivnici a teraz len precvičujem kolená a maximálne môžem stacionárny bicykel. Cvičenie mi naozaj chýba, občas cítim ako ma bolí celé telo, hlavne kríže..
Výsledok zdravej stravy a cvičenia bol, že som za pol roka schudla 10 kíl. Ani neviem ako, ono to proste išlo samo. A ten super pocit zo seba je neopísateľný (o pochvalách okolia ani nehovorím :)..

Keďže nie som veľmi veľká kuchárka a zatiaľ ma veľmi nebaví variť, hlavne po celom dni v práci, robím si večer na jedenie také rýchlovky zo zeleniny, pečiva a mäsa.
Dnes večer som v chladničke našla baby špenát, kozí syr, čerstvý cesnak, tuniaka, cherry paradajky, zmiešala to, pokvapkala olivovým olejom a upiekla som si k tomu bezlepkovú ciabattu. A tu je výsledok:
Mmmmmňamka!



A ako dezert som si zobrala k jedlu EVA zľavové kupóny na tento víkend.
Vecí v šatníku nikdy nie je dosť a teraz mám navyše "bojovú úlohu": zohrať si šaty na svadbu mojej dobrej kamarátky, tak sa určite zídu:)



A vy ste ako na tom so zdravou stravou a cvičením?
Stravujete sa tiež zdravo a lúštite zloženia na výrobkoch?

... a chystáte aj vy sa na Auparkové výpredaje?

Prajem krásny zvyšok večera.
Taryna.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára